spot_img
18.9 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeGuardian: Șeful Armatei ucrainene, reuniune de taină "intr-o locație secretă"

Guardian: Șeful Armatei ucrainene, reuniune de taină „intr-o locație secretă”

-

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zaluzhny, s-a întâlnit la mijlocul lunii august, într-o „locație secretă” de la granița ucraineană-polonă, cu înalți oficiali militari americani și britanici pentru a discuta resetarea strategiei și planurilor militare ale Ucrainei pentru 2024, scrie The Guardian.

- Reclama -

Publicația numește negocierile „neobișnuite”: Zalujni și-a dus echipa la „consiliul militar”, care a avut loc la aproape 500 km de Kiev.

- Advertisement -

Scopul discuției de cinci ore a fost o încercare de a ajuta la „resetarea” strategiei militare a Ucrainei, și anume de a decide ce să facă în lumina opririi progresului contraofensivei ucrainene, scrie ziarul. În plus, pe ordinea de zi a fost problema planurilor de operațiuni militare în iarna viitoare și în 2024.

Ziarul numește deosebit de demn de remarcat faptul că la întâlnire au participat nu numai comandantul șef al forțelor NATO din Europa, Christopher Cavoli, ci și amiralul, șeful Statului Major al Apărării al Armatei Britanice Tony Radakin, care este în prezent recunoscut atât la Washington, cât și la Kiev, potrivit publicației, ca un jucător din ce în ce mai important în sprijinul Ucrainei.

- Advertisement -

Radakin a raportat despre întâlnirea cu Cavoli și Zaluzhny din 18 august. În contul său X (fost Twitter), amiralul a mai spus că întâlnirea cu Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei și echipa sa a durat cinci ore.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img