spot_img
21.1 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizePolitico: Gafeorul șef de la Bruxelles

Politico: Gafeorul șef de la Bruxelles

-

Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a făcut mai multe greșeli diplomatice grave în timpul celor patru ani de mandat, inclusiv în comunicarea cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, scrie Politico.

- Reclama -

Josep Borrell a lăsat o urmă de haos diplomatic în cei aproape patru ani săi în calitate de șef al politicii externe al Comisiei Europene: greșeli la Moscova, gafe la Bruxelles și gafe pe Twitter .Analizând toate greșelile diplomatului, publicația l-a numit în mod ironic „înaltul reprezentant al UE pentru erori și neglijențe”.

- Advertisement -

Printre cele mai grave greșeli, jurnaliștii au enumerat dezvăluirea publică către presă a planurilor secrete de a furniza avioane de luptă Ucrainei, care i-a revoltat pe oficialii UE, publicarea de documente confidențiale pe Twitter, precum și declarații care au fost considerate rasiste și sexiste. 

În special, Borrell, într-unul dintre tweet-urile sale, a numit restul lumii din afara UE „junglă” și a mai spus că este mulțumit că fotbaliștii spanioli învață să joace fotbal la fel ca bărbații. De asemenea, se remarcă faptul că a „stat indiferent” în timpul întâlnirii cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, când de la acesta se așteptau acțiuni mai decisive.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img