spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăMehedințiSPECTACOL ȘI VOIE BUNĂ LA CEA MAI LONGEVIVĂ SĂRBĂTOARE DIN JUDEȚUL MEHEDINȚI

SPECTACOL ȘI VOIE BUNĂ LA CEA MAI LONGEVIVĂ SĂRBĂTOARE DIN JUDEȚUL MEHEDINȚI

-

Sărbătoarea Peșterii Topolnița a strâns un număr mare de participanți, astăzi când a fost organizată cea de-a 60-a ediție.

- Reclama -

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat la eveniment alături de prefectul Alin Isuf, parlamentarii Liviu Mazilu și Alin Chirilă, secretarul de stat, Bogdan Simcea, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, colegi consilieri județeni și mai mulți primari din județul Mehedinți.

- Advertisement -

Oamenii, mulți dintre ei, turiști veniți din alte județe, dar și locuitori din Cireșu și zonele din împrejurimi, s-au bucurat de vremea bună, spectacolul artistic, minunatul peisaj de munte și chiar plimbările cu caiacul în zona activă a peșterii.

Parada portului popular care deschide, în fiecare an, sărbătoarea Peșterii Topolnița, la fel ca și prima parte a spectacolului artistic aparține celor mai tineri locuitori ai zonei de munte a județului Mehedinți. Micuții îmbrăcați în frumoasele costume au participat la parada portului popular și au cântat pe scenă cum au putut ei mai bine.

- Advertisement -

“Îi privesc de fiecare dată cu încântare pe cei mici pentru că ei sunt viitorul județului și de ei depinde transmiterea frumoaselor obiceiuri pe care le avem!

Îi felicit pe părinți, dascăli, pentru munca depusă pentru a trezi în sufletele copiilor iubirea pentru simbolurile cu care ne identificăm!

Îl felicit pe primarul comunei Cireșu, Doru Târlui, pentru că păstrează vie, în conștiința oamenilor locului, această sărbătoare, iată, cea mai longevivă din județ, de 60 de ani.Consiliul Județean Mehedinți a fost partener al evenimentului, artiștii Centrul Cultural “Nichita Stănescu” organizând spectacolul artistic, iar colegii din cadrul Direcției Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți fiind cei care au organizat plimbările cu caiacele în peșteră.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img