spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăMehedințiSĂRBĂTOAREA PEȘTERII TOPOLNIȚA, DUMINICĂ, ÎN COMUNA CIREȘU

SĂRBĂTOAREA PEȘTERII TOPOLNIȚA, DUMINICĂ, ÎN COMUNA CIREȘU

-

Mehedințenii, dar și locuitorii din județele limitrofe sunt așteptați să participe mâine, 20 august, la Sărbătoarea Peșterii Topolnița, cunoscuta sărbătoare câmpenească, unde, pe lângă spectacolul artistic, se pot bucura de plimbări cu barca în peșteră cu sprijinul colegilor de la Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți, anunță CJ Mehedinți pe Facebook.

- Reclama -

Plimbările cu caiacele pe partea activă a Peșterii Topolnița-Gura lui Ciocârdie sunt se pot face între orele 9.00 – 14.00, alături de rangerii Geoparcului Platoul Mehedinți și echipa Salvamont – Salvaspeo Mehedinți.

- Advertisement -

În plus, se va organiza tradiționalul concurs de țuică de cireșe și parada portului popular.

Spectacolul folcloric este organizat de Centrul Cultural “Nichita Stănescu” al Consiliului Județean Mehedinți și este programat să înceapă la ora 12.00

- Advertisement -

Cel mai bun traseu pe care participanții îl pot parcurge către Peșteră și pe care îl recomandăm este DJ 670, de la intersecția cu DN 67( Malovăț) – Bobaița – Bâlvănești – Godeanu – DJ 607B (Marga) – Cireșu.

Sărbătoarea Peșterii Topolnița este unul dintre cele mai cunoscute evenimente câmpenești care se desfășoară anual, în comuna Cireșu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img