spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizePremierul grec organizează "o cină neformală" cu liderii balcanici printre care și...

Premierul grec organizează „o cină neformală” cu liderii balcanici printre care și Ciolacu și șefa Comisiei Europene

-

Premierul grec Kiriakos Mitsotakis va organiza luni o cină neformală pentru lideriii regiunii, la care urmează să participe și președintele Serbiei Aleksandar Vucici și premierul român Marcel Ciolacu, potrivit agenției sârbe de presă Tanjug.

- Reclama -

La întâlnirea care va fi organizată la vila Maksimos, se va discuta pe marginea extinderii și viitorului european al regiunii, precum și despre securitatea energetică în Balcani și în Europa de sud-est.

- Advertisement -

La eveniment, pe lângă Vucici vor fi prezenți președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președintele parlamentului european Michel, președintele muntenegrean Jakov Milatovici, premierul Macedoniei de Nord Dimitar Kovacevski, președinta Consiliului miniștrilor din Bosnia-Herțegovina Borjana Krișto și premierul instituțiilor provizorii de la Priștina Albin Kurti. De asemenea vor lua parte și liderii țărilor din regiune care sunt state membre ale UE – premierul bulgar Nikolai Denkov, premierul croat Andrei Plenkovici și prim-ministrul român Marcel Ciolacu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img