spot_img
18.2 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăMehedințiPARTENERIAT CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI – REGIUNEA LIBEREC (CEHIA)

PARTENERIAT CONSILIUL JUDEȚEAN MEHEDINȚI – REGIUNEA LIBEREC (CEHIA)

-

Consiliul Județean a fost gazda unei delegații oficiale din Republica Cehia, într-o ședință extraordinară solemnă fiind aprobat un acord de parteneriat între UAT Județul Mehedinți și Regiunea Liberec.

- Reclama -

Din delegația cehă au participat guvernatorul Regiunii Liberec, Martin Půta, deputații Pavla Pivoňka Vaňková și Martin Hájek, viceprimar Česká Lípa, Jakub Mencl, Consilier (județean) în regiunea Liberec, Markéta Červinková și președintele Asociației Cehilor din Banat, Pospisil Tiberiu Iosif.

- Advertisement -

Alături de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la ședința solemnă au participat prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf, senatorul Liviu Mazilu, deputații Alin Chirilă și Cornel Folescu, secretarul de stat, Bogdan Simcea, vicepreședinții Ramona Cupă și Ionică Negru și consilierii județeni care au votat, în unanimitate, parteneriatul.

“Documentul deschide noi oportunități de schimburi de experiență culturale, educaționale, sportive, oportunități de accesare a fondurilor structurale prin care să beneficiem de investiții comune și sprijin reciproc pentru comunitatea română din Regiunea Liberec și comunitatea cehă din județul Mehedinți.

- Advertisement -

Este o onoare pentru noi să avem oaspeți la acest nivel, mai ales că în această perioadă, în frumoasa localitate Eibenthal din comuna Dubova, se desfășoară Festivalul BANAT, un eveniment devenit tradiție, care strânge anual mii de turiști, promovează județul Mehedinți și frumoasa zonă a Clisurii Dunării. Este un festival cu muzică bună, specialități culinare specifice, iar noi suntem mândri să îl găzduim pe teritoriul județului Mehedinți.

Le mulțumesc oaspeților noștri pentru vizită și interesul de a fi parteneri și îi mulțumesc președintelui Asociației Cehilor din Banat, Pospisil Tiberiu Iosif, pentru că a mijlocit această întâlnire și se implică în promovarea județului Mehedinți prin evenimentele pe care le organizează la Eibenthal!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Parteneriatul aprobat astăzi în ședința Consiliului Județean Mehedinți va fi semnat în Regiunea Liberec, în a doua parte a lunii septembrie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img