spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizeGeorge Simion anunță prima măsură a AUR când va ajunge la guvernare

George Simion anunță prima măsură a AUR când va ajunge la guvernare

-

Președintele AUR, George Simion, a avut o intervenție radicală la adresa multinaționalelor despre care spune că fac profituri uriașe în România. Politicianul a anunțat măsura pe care o va lua formațiunea sa politică – dacă va câștiga alegerile din 2024 -, pentru a stopa acest fenomen care defavorizează firmele autohtone, transmite Evz

- Reclama -

Prezent la România TV, duminică seara, președintele AUR, George Simion, a comentat una dintre temele care ține agenda publică în ultima vreme. Este vorba de impozitarea multinaționalelor care fac averi în România, dar repatriază profiturile uriașe. În viziunea politicianului, soluția ar fi impozitarea prin lege a cifrei de afaceri.

- Advertisement -

Primul lucru pe care-l va face Guvernul AUR, dacă va ajunge la guvernare după alegerile din 2024, va fi impozitarea multinaționalelor cu cifra de 1%, promite George Simion.

„Impozitarea multinaționalelor trebuia făcută de mult timp de către Marcel Ciolacu, care a promis asta. Impozitarea cu 1% a multinaționalelor. Vrem șanse egale pentru antreprenorii români!

Avem lista – sunt cei care ne taie pădurile, companiile austriece, cei care ne fac drumurile, companii de asigurări, companiile de telefonie. Multe dintre hypermarketuri. Peste 150 de companii.

Afacerile românești, 93% dintre companiile din România, plătesc impozite, dar iată că sunt amendate! Angajații români plătesc cele mai mari impozite din UE, 47%”, a declarat politicianul, la România TV.

Liderul AUR a oferit și o explicație personală pentru gaura din bugetul național. După cum se știe, deficitul bugetar a atins anul acesta o valoare excesivă, ceea ce a împins guvernul Ciolacu la o serie de măsuri care au provocat multe reacții negative în diferite medii. Co-fondatorul Alianței pentru Unirea Românilor consideră că firmele străine trebuie să fie taxate la fel ca cele românești, fără să se bucure de un tratament preferențial.

„De ce nu sunt bani la buget? România a cheltuit prea mult pentru războiul din Ucraina. Nu ni se spune! Pentru că în timpul pandemiei s-au furat bani! A existat comisia de anchetă la Parlament – izolete, spitale modulare, nu s-au folosit niciodată.

Vrem egalitate pentru români și străini! (…) Un impozit cu 1% (n.r. – pe cifra de afaceri) pentru toată lumea, cred că ar rezolva problema. Va fi prima măsură AUR, când va ajunge la guvernare.

Nu avem nicio problemă cu cei care muncesc corect în țara noastră! Problema e cu cei care nu plătesc impozite! Plătim cele mai scumpe prețuri la alimente!”, a mai comentat George Simion pentru sursa citată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img