spot_img
21.8 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeBiden face jocurile pentru uraniul rusesc

Biden face jocurile pentru uraniul rusesc

-

Decizia președintelui american Joe Biden de a declara terenurile miniere de uraniu din Arizona monument național va dăuna Americii și va „ajuta” Rusia, a declarat senatorul republican de Wyoming, John Barrasso.

- Reclama -

Marți, liderul SUA a declarat monument național aproape un milion de acri de pământ indigen din zona Parcului Grand Canyon, blocând astfel capacitatea de a dezvolta zăcăminte locale de uraniu.

- Advertisement -

„Președintele Biden ne ajută din nou inamicii, refuzând accesul americanilor la resursele de care avem nevoie. În prezent importăm de trei ori mai mult uraniu din Rusia decât producem”, susține Barrasso.

Potrivit acestuia, anterior Senatul SUA a cerut o creștere a producției interne de uraniu pentru a „elimina dependența noastră de Rusia”.

- Advertisement -

„Cu toate acestea, președintele Biden blochează accesul la uraniul american și la alte minerale importante pentru a-și satisface electoratul de stânga. Acum nu este momentul să întrerupem accesul la resursele americane”, a adăugat senatorul.

În iunie, New York Times a raportat că a fost dificil pentru Statele Unite să abandoneze uraniul îmbogățit rusesc; companiile americane plătesc filialelor Rosatom aproximativ un miliard de dolari pe an pentru a-l cumpăra

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img