spot_img
18 C
București
duminică, octombrie 6, 2024
AcasăAnalizeUngaria refuză să dea americanilor date despre maghiarii cu dublă cetăţenie...

Ungaria refuză să dea americanilor date despre maghiarii cu dublă cetăţenie care trăiesc dincolo de graniţele ţării

-

Statele Unite ale Americii au solicitat Ungariei date despre maghiarii cu dublă cetăţenie care trăiesc dincolo de graniţele ţării, a anunţat, marţi, Ministerul Ungar de Interne agenţia ungară de presă MTI.

- Reclama -

În document se precizează că Ungaria nu va oferi informaţii nimănui, deoarece este în joc securitatea maghiarilor de peste hotare. “Acesta este motivul pentru care administraţia preşedintelui Joe Biden se răzbună acum pe maghiari”, se arată în comunicatul Ministerului Ungar de Interne.

- Advertisement -

Statele Unite au impus marţi restricţii în cadrul Programului Visa Waiver pentru toţi deţinătorii de paşapoarte ungare, informează Reuters.

Ambasada americană la Budapesta a comunicat că perioada de valabilitate oferită cetăţenilor Ungariei în cadrul sistemului electronic de autorizare a călătoriilor (Electronic System for Travel Authorization – ESTA) scade de la doi ani la un an şi va fi permisă câte o singură intrare în SUA.

- Advertisement -

Reprezentanţa diplomatică a menţionat că Ungaria a acordat cetăţenia între 2011 şi 2020 etnicilor maghiari din ţările vecine „fără a exista măsuri adecvate de securitate pentru verificarea identităţii acestora”.

Au devenit astfel cetăţeni ai ţării peste un milion de maghiari, dintr-un calcul politic al premierului Viktor Orban, care a obţinut astfel voturi în plus la alegerile ulterioare, notează Reuters.

În contextul noilor prevederi în cadrul prog

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img