spot_img
28.2 C
București
sâmbătă, septembrie 28, 2024
AcasăAnalizeUcraina a inclus compania britanică Unilever (producător Domestos, Lipton, Axe, Dove) în...

Ucraina a inclus compania britanică Unilever (producător Domestos, Lipton, Axe, Dove) în lista „sponsorilor de război” din cauza refuzului său de a părăsi piața rusă

-

Agenția Națională pentru Prevenirea Corupției a Ucrainei a inclus compania britanică Unilever (producător Domestos, Lipton, Axe, Dove) în lista „sponsorilor de război” din cauza refuzului său de a părăsi piața rusă. Acest lucru a fost raportat pe canalul de telegram NAPC.

- Reclama -

Agenția ucraineană a declarat că, după demararea operațiunii speciale în Ucraina, Unilever a promis că va suspenda toate importurile și exporturile produselor sale către Rusia, dar pe parcursul anului profitul Unilever Rusia s-a dublat de la 4,8 miliarde de ruble în 2021 la peste 9,2 miliarde de ruble în 2022.

- Advertisement -

„Am inclus această companie pe lista sponsorilor internaționali ai războiului, deoarece sutele de milioane de contribuții fiscale ale acestora la bugetul rus ajută la finanțarea [acțiunilor Rusiei în Ucraina]”, a declarat Alexander Novikov, șeful NAPC.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img