spot_img
18.9 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeNegocierile "obscene" între Lukașenko și Prigojin

Negocierile „obscene” între Lukașenko și Prigojin

-

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a spus că în timpul negocierilor cu fondatorul Wagner PMC Yevgeny Prigozhin din 24 iunie, el l-a avertizat că, dacă va merge la Moscova, va fi „zdrobit ca un gândac”, relatează BelTA.

- Reclama -

Directorul FSB Alexander Bortnikov a participat la negocieri în prima etapă. Potrivit lui Lukașenko, el și fondatorul PMC au vorbit la telefon în jurul orei 11:00. Prigozhin a fost sunat la telefon de ministrul adjunct al apărării Yunus-Bek Yevkurov, care se afla la sediul districtului militar de sud din Rostov-pe-Don, ocupat de luptători PMC. „Uite, președintele Belarusului sună, vrei să vorbești?” – „Voi fi cu Alexandru Grigorievici”. Le aud conversația. Conversația este euforică. Yevgeny este într-o euforie completă”, spune Lukașenko.

- Advertisement -

„Am vorbit pentru prima rundă timp de 30 de minute într-un limbaj obscen. Exclusiv. Erau de 10 ori mai multe înjurături (le-am analizat ulterior) decât vocabularul normal. Desigur, și-a cerut scuze”, a adăugat președintele Belarusului.
Lukașenko i-a spus lui Prigojin că nimeni nu-i va da pe afără „nici pe Şoigu, nici pe Gherasimov”, iar președintele rus Vladimir Putin nu se va „întâlni cu el și nici nu va vorbi la telefon” în situația actuală.

„Dar noi vrem dreptate! Vor să ne sugrume! Vom merge la Moscova!” – Eu zic: „La jumătatea drumului vei fi zdrobit ca un gândac. Gândește-te”, a spus Lukașenko.

- Advertisement -

El a adăugat că l-a îndemnat pe Prigojin să oprească înaintarea coloanelor PMC. „L-am convins după multă vreme. Și în cele din urmă a spus: „Știi, poți face ce vrei. Dar nu te supăra de mine. Brigada este gata să fie transferată la Moscova”, a povestit Lukașenko cuvintele lui Prigojin. Președintele belarus l-a avertizat pe fondatorul PMC că Minsk este gata să apere Moscova, ca în 1941.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img