spot_img
16.4 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăAnalizeViktor Orban: Bruxelles-ul în loc să oprească migraţia ilegală vrea să cheltuiască...

Viktor Orban: Bruxelles-ul în loc să oprească migraţia ilegală vrea să cheltuiască în plus miliarde de euro pentru a sprijini fluxul de imigranţi ilegali

-

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a purtat, marţi, discuţii cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, şi cu prim-miniştrii Croaţiei, Belgiei, Luxemburgului, Slovaciei şi Suediei. În cadrul discuţiilor, Viktor Orbán a respins propunerea de buget a UE care doreşte să promoveze migraţia şi creşterea birocraţiei de la Bruxelles, a informat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, agenţia ungară de presă MTI.

- Reclama -

Viktor Orbán a declarat că propunerea Comisiei Europene de modificare a bugetului UE în forma sa actuală este neserioasă şi nepotrivită pentru dezbatere.

- Advertisement -

Potrivit comunicatului remis după videoconferinţă, Bruxelles-ul ar urma să ofere Ucrainei un ajutor de 50 de miliarde de euro, deşi utilizarea fondurilor UE trimise în această ţară de la începutul războiului este încă neclară. Bruxelles-ul solicită fonduri suplimentare de la statele membre pentru a acoperi deficitul în bugetul UE din cauza creşterii ratelor dobânzilor, timp în care continuă să reţină banii datoraţi Ungariei şi Poloniei din împrumuturile anterioare comune.

O altă problemă este faptul că propunerea de buget a Comisiei ar mări şi mai mult birocraţia de la Bruxelles.

- Advertisement -

Poziţia Guvernului ungar este că Bruxelles-ul în loc să oprească migraţia ilegală, vrea să cheltuiască în plus miliarde de euro pentru a sprijini fluxul de imigranţi ilegali în Europa. Premierul ungar a reiterat că soluţia pentru migraţia ilegală ar fi aceea că, dacă cineva depune o cerere de intrare în UE, să fie obligat să rămână în afara graniţelor Europei până când cererea sa va fi evaluată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img