spot_img
17.1 C
București
joi, septembrie 19, 2024
AcasăAnalizePutin, prima declarație prin care pune cruce Wagner: Organizatorii rebeliunii și-au trădat...

Putin, prima declarație prin care pune cruce Wagner: Organizatorii rebeliunii și-au trădat țara. Astăzi aveți ocazia să continuați să slujiți Rusia prin semnarea unui contract cu Ministerul Apărării sau alte agenții de aplicare a legii sau să vă întoarceți la rude și prieteni. Cine dorește poate merge în Belarus

-

Le mulțumesc acelor soldați și comandanți ai grupului Wagner care au luat singura decizie corectă – nu au comis vărsări de sânge fratricide, s-au oprit la ultima linie. Astăzi aveți ocazia să continuați să slujiți Rusia prin semnarea unui contract cu Ministerul Apărării sau alte agenții de aplicare a legii sau să vă întoarceți la rudele și prieteni. Cine dorește poate merge în Belarus. Promisiunea pe care am făcut-o se va îndeplini. Repet, alegerea este la latitudinea fiecăruia dintre voi, dar sunt sigur că acest lucru va fie alegerea soldaților ruși care și-au dat seama de greșeala lor tragică, a declarat președintele rus Vladimir Putin în primul apel televizat adresat rușilor după eșecul revoltei Wagner.

- Reclama -

El a menționat că marea majoritate a luptătorilor și comandanților grupului Wagner sunt patrioți ruși, devotați poporului și statului lor.”

- Advertisement -

De aceea, încă de la începutul evenimentelor, s-au luat măsuri pe baza instrucțiunilor mele directe pentru a evita marea vărsare de sânge”, a subliniat președintele rus.

„Inclusiv pentru a oferi celor care au greșit o șansă de a gândi, de a înțelege că acțiunile lor sunt puternic respinse de societate și ce consecințe tragice, devastatoare pentru Rusia, pentru statul nostru, pentru a înțelege aventura în care au fost târâți”, a spus Putin.

- Advertisement -

Șeful statului rus a spus că încă de la începutul rebeliunii, autoritățile au luat imediat toate deciziile necesare pentru a neutraliza amenințarea apărută, pentru a proteja ordinea constituțională, viața și securitatea rușilor.

„O rebeliune armată ar fi fost înăbușită în orice caz”, a subliniat Putin.

Potrivit acestuia, organizatorii rebeliunii, „în ciuda pierderii adecvării”, au înțeles acest lucru.

„Toți au înțeles, inclusiv că s-au dus în acțiuni criminale, pentru a scinda și slăbi țara, care se confruntă acum cu o amenințare externă colosală, cu o presiune fără precedent din afară”, a notat el.

Dar organizatorii rebeliunii și-au trădat țara și pe cei implicați în crimă, păcălindu-i să moară și incitându-i să-și împuște concetățenii, a spus Putin.”

„Acesta este exact rezultatul – fratricid – pe care l-au dorit dușmanii Rusiei: neonaziștii de la Kiev și patronii lor occidentali și tot felul de trădători naționali. Au vrut ca soldații ruși să se omoare între ei, să omoare militari și civili, pentru ca în final Rusia să piardă”, iar societatea noastră s-ar fi despărțit, sufocată într-o ceartă civilă sângeroasă. Și-au frecat mâinile, visând să se răzbune pentru eșecurile lor pe front și în timpul așa-zisei contraofensive, dar au calculat greșit,” a subliniat şeful statului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img