spot_img
21.1 C
București
duminică, octombrie 6, 2024
AcasăPublicitate PoliticăBudăi, despre legea pensiilor speciale: Mai avem câteva lucruri de armonizat. Marţi...

Budăi, despre legea pensiilor speciale: Mai avem câteva lucruri de armonizat. Marţi vom mai avea o ultimă discuţie cu Comisia Europeană, după care ştim exact ce avem de făcut. Ultima variantă e cu impozit 15% pentru ce depăşeşte salariul mediu net

-

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că mai sunt câteva lucruri de armonizat în privinţa legii pensiilor speciale şi a precizat că marţi va fi o ultimă discuţie cu Comisia Europeană pe acest subiect. Budăi a mai declarat că în privinţa acestui act normativ Comisia Europeană recunoaşte că s-au făcut lucruri bune.

- Reclama -

Marius Budăi a fost întrebat luni, la Prima News, dacă până la 1 iulie va fi adoptată în Parlament legea pensiilor speciale. 

- Advertisement -

“Cu siguranţă trebuie să reuşim. Mai avem câteva lucruri de armonizat. Tot weekendul am ţinut legătura cu Comisia Europeană. Mâine vom mai avea o ultimă discuţie, după care ştim exact ce avem de făcut. Important este că ceea ce s-a lucrat acum la Camera Deputaţilor, cu ceea ce s-a lucrat la Senat şi cu corpul legii trimise de Guvern, toate împreună duc spre o reformă în care Comisia recunoaşte că s-au făcut lucruri bune, mai sunt trei mici ajustări care trebuie realizate. Mâine vor fi gata şi acele trei ajustări. Vorbim de impozitare pe un prag mai mic. Până acum s-a propus un impozit de 30% ce depăşeşte salariul mediu brut pe economie cunoscut şi utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Ultima variantă este cu 15%, dar cu un prag mai coborât şi anume la salariul mediu net, nu brut”, a explicat ministrul Muncii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img