spot_img
15.8 C
București
duminică, octombrie 6, 2024
AcasăAnalizeEuropa a devenit complet dependentă de resursele energetice americane

Europa a devenit complet dependentă de resursele energetice americane

-

Politica europeană de diversificare a suferit un colaps complet, Europa a devenit complet dependentă de resursele energetice americane, a declarat șeful Rosneft, Igor Sechin, vorbind la summitul SPIEF. 

- Reclama -

„Ca urmare a refuzului gazului rusesc și a absenței altor surse de GNL, o consecință importantă a fost dependența completă a sectorului energetic european de aprovizionarea cu energie din Statele Unite. De fapt, politica europeană de diversificare a surselor de aprovizionare cu gaze naturale a suferit un colaps complet”, a spus el.

- Advertisement -

În plus, consideră șeful Rosneft, datoria guvernamentală umflată a SUA reprezintă o amenințare pentru țările din regiunea Asia-Pacific.

„Cine este principalul deținător al datoriei americane? Principala amenințare planează asupra lor. Ei au principalele riscuri. Și este evident că țările din Asia-Pacific sunt amenințate”, a explicat el.

- Advertisement -

Potrivit lui Sechin, tranziția verde a dus deja la consecințe catastrofale. Acțiunile autorităților de reglementare iresponsabile, de fapt, au introdus o interdicție a investițiilor în energia tradițională, a spus șeful Rosneft.

„Fără obiective clar definite, tehnologii viabile și înțelegere a consecințelor pe termen lung ale acțiunilor lor, ei au lansat un proces care a dat naștere unei crize în sectorul energetic global, care a declanșat inflația pe piețele mondiale. Toate acestea au fost agravate de impactul pandemiei”, a adăugat Sechin.

Totodată, a subliniat el, autorii tranziției verzi nu au înțeles încă că regulile pe care încearcă să le impună unilateral trebuie coordonate cu cei care au capacități de producție și o bază de resurse adecvată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img