spot_img
15.2 C
București
sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăAnalizeReuters: Noul cabinet de la București s-ar putea confrunta cu tensiuni sociale...

Reuters: Noul cabinet de la București s-ar putea confrunta cu tensiuni sociale din partea unui sector public nemulţumit de salarii, precum şi cu presiuni pentru aplicarea reformelor economice deja întârziate, convenite cu Comisia Europeană în schimbul fondurilor de redresare

-

Liberalii de centru-dreapta ai lui Ciucă şi foştii lor rivali, social-democraţii de stânga (PSD), au format un guvern de mare coaliţie la sfârşitul anului 2021, împreună cu un partener minoritar, UDMR, în urma prăbuşirii unui cabinet centrist după mai puţin de un an de mandat. La momentul respectiv, principalele partide au convenit să facă o rotaţie a prim-miniştrilor, liderul liberalilor, Ciucă, fiind primul care urma să deţină funcţia. Acum, este de aşteptat ca preşedintele Klaus Iohannis să îl desemneze pe liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, ca viitor prim-ministru, urmând ca acesta să fie votat în Parlament la sfârşitul acestei săptămâni, comentează Reuters.

- Reclama -

Potrivit Reuters, noul cabinet s-ar putea confrunta cu tensiuni sociale din partea unui sector public nemulţumit de salarii, precum şi cu presiuni pentru aplicarea reformelor economice deja întârziate, convenite cu Comisia Europeană în schimbul fondurilor de redresare. Între timp, România trebuie să îşi reducă deficitul bugetar consolidat sub pragul de 3% impus de UE până în 2024, când vor avea loc alegeri prezidenţiale, generale, locale şi europene.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img