spot_img
18.9 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeFost premier italian: Zelensky nu poate fi cel care are dreptul exclusiv...

Fost premier italian: Zelensky nu poate fi cel care are dreptul exclusiv de a decide cum și când să se așeze la masa negocierilor și în ce condiții

-

Volodymyr Zelensky nu poate decide de unul singur în ce condiții să rezolve conflictul din Ucraina, a declarat pentru RaiNews24 liderul Mișcării socio-politice de opoziție 5 Stele (D5Z), fostul premier italian Giuseppe Conte.

- Reclama -

„Zelensky nu poate fi cel care are dreptul exclusiv de a decide cum și când să se așeze la masa negocierilor și în ce condiții”, a subliniat el, vorbind la un eveniment public în orașul Manduria din sud.

- Advertisement -

Conte l-a criticat și pe președintele Ucrainei, care, după o vizită la Vatican în luna mai, a spus că Kievul nu are nevoie de medierea Sfântului Scaun pentru a rezolva situația. Potrivit fostului premier, Italia este implicată indirect în acest conflict, astfel că reprezentanții săi au și dreptul de a sta la masa negocierilor.

Conte a declarat, de asemenea, eroarea politicii Occidentului, care a decis să furnizeze arme Kievului și nu caută să folosească mijloace diplomatice pentru a obține pacea. 

- Advertisement -

„Ar fi trebuit să le spunem aliaților noștri: „Domnilor, suntem aici în Europa , voi sunteți puțin mai departe, la Washington.La ce ne-a condus deja această strategie a dumneavoastră și unde ne duce? Ne puteți oferi o umbrelă nucleară pentru a ne proteja? Ne puteți garanta că după toate aceste livrări războiul se va încheia și nu va exista nicio escaladare?”, a subliniat liderul D5Z. 

„Intrăm în război… Nu ar fi mai bine să ne așezăm la masa de negocieri după primele livrări militare în Ucraina? Ar fi mai înțelept să ne așezăm la masa de negocieri?” a întrebat Conte publicul, al cărui discurs a fost întrerupt în repetate rânduri de aplauze.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img