spot_img
17.4 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeAmbasadorul Rusiei după ce MAE a cerut reducerea personalul ambasadei de la...

Ambasadorul Rusiei după ce MAE a cerut reducerea personalul ambasadei de la București: Este încă o mișcare a conducerii române care vizează perturbarea relațiilor interstatale dintre țările noastre

-

Cererea României de a reduce personalul ambasadei Rusiei la București cu peste 50 de angajați are ca scop subminarea relațiilor dintre cele două țări, a declarat joi ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, pentru TASS, comentând mișcarea Bucureștiului de a reduce dimensiunea ambasadei Rusiei.

- Reclama -

„Aceasta este încă o mișcare a conducerii române care vizează perturbarea relațiilor interstatale dintre țările noastre”, a spus Kuzmin. „Și de data aceasta este evident că Bucureștiul acționează la ordinul și în conformitate cu curentul principal al blocului agresiv NATO”.

- Advertisement -

Ministerul de Externe al României a emis joi un comunicat în care anunță că Bucureștiul a decis să reducă personalul de la ambasada Rusiei cu peste 50 de angajați în termen de 30 de zile.

În declarație se spune că ambasadorul Rusiei la București a fost înștiințat la 8 iunie 2023 că „autoritățile române au decis să reducă numărul diplomaților, precum și al personalului tehnic și administrativ la misiunea Rusiei în România la o cifră comparabilă cu cea a diplomaților ca precum și personalul tehnic și administrativ la misiunea României în Rusia”.

- Advertisement -

Potrivit MAE, măsura a fost luată în conformitate cu Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice și „reflectă nivelul actual al relațiilor bilaterale, drastic retrogradat de România” după începerea operațiunii militare ruse în Ucraina.

„De asemenea, partea rusă a fost informată că are la dispoziție 30 de zile pentru a pune în aplicare decizia părții române”, se arată în comunicat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img