spot_img
3 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăAnalizeNatalia Intotero, preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor: Dotarea tuturor şcolilor...

Natalia Intotero, preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor: Dotarea tuturor şcolilor din România cu cabinete medicale şi stomatologice până 2030

-

- Reclama -

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, Natalia Intotero, a evidenţiat luni că anul 2023 este un an special, fiind declarat anul european al competenţelor, iar Uniunea Europeană a pus la dispoziţie resurse semnificative pentru construirea spaţiului european al educaţiei.

- Reclama -

„Anul 2023 este un an special pentru educaţie, fiind declarat anul european al competenţelor şi anul în care Uniunea Europeană a pus la dispoziţie resurse semnificative pentru construirea spaţiului european al educaţiei. Acestea sunt momente cruciale pentru educaţia noastră şi pentru viitorul copiilor noştri, de aceea avem nevoie, mai mult ca niciodată, să lucrăm împreună – ca profesori şi decidenţi din domeniul educaţiei – pentru a asigura calitatea şi echitatea în educaţie. Aş vrea să subliniez rolul important al educaţiei şi aceasta trebuie să fie o prioritate pentru toate ţările UE şi, de asemenea, pentru fiecare dintre noi. Suntem martorii unei schimbări rapide şi de provocări în educaţie. Învăţarea online, integrarea tehnologiei şi pregătirea elevilor pentru economia globală sunt doar câteva exemple. Este important să fim deschişi la idei noi şi să căutăm soluţii inovatoare pentru a asigura că toţi elevii beneficiază de o educaţie de calitate”, a spus Intotero la Congresul Pedagogic European AEDE, cu tema „Calitate şi echitate în învăţământul european”, organizat la Palatul Parlamentului.

- Advertisement -

Ea a adăugat că în România mulţi elevi nu au acces la educaţie pentru că şcoala este prea departe de ei şi trebuie să parcurgă mulţi kilometri, dar sunt şi cazuri unde elevii nu au acces la educaţie de calitate, din cauză că şcoala nu dispune de personal didactic calificat.

„Există, de asemenea, cazuri unde elevii nu au cele mai bune condiţii pentru a învăţa, deoarece avem încă în mediul rural anumite şcoli care nu dispun de apă curentă, aparatură necesară sau chiar nu sunt sigure pentru activităţile didactice, de aceea programul naţional de reducere a abandonului şcolar, care face parte din mecanismul european, este de un real sprijin pentru aceste zone. În cadrul proiectelor legislative care se află astăzi în Parlament, respectiv Legile educaţiei, am acordat o importanţă deosebită asigurării calităţii şi egalităţii în educaţie. Astfel, am propus o serie de modificări şi aş vrea să amintesc aici dotarea tuturor şcolilor din România, cu personalitate juridică, cu cabinete medicale şi stomatologice până în anul 2030. De asemenea, siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate prin monitorizarea activităţii la clase şi se vor aplica sancţiuni atât profesorilor, cât şi elevilor în cazul în care aceştia comit anumite abateri disciplinare”, a afirmat Natalia Intotero. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img