spot_img
14.7 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăAnalizeColonelul Douglas McGregor: Politica promovată de Casa Albă în privința conflictului din Ucraina...

Colonelul Douglas McGregor: Politica promovată de Casa Albă în privința conflictului din Ucraina devine tot mai ciudată

-

Politica promovată de Casa Albă în privința conflictului din Ucraina devine tot mai ciudată, este de părere fostul consilier al ministrului Apărării al Statelor Unite, colonelul Douglas McGregor, relatează Moskovski komsomoleț.

Justificându-și punctul de vedere, detaliat într-un articol publicat în The American Conservative, el preia o declarație a fostului șef al CIA și fost comandant al forțelor americane și NATO în Afganistan, David Petraeus, potrivit căruia statele Occidentului în frunte cu SUA ar putea interveni în conflictul ruso-ucrainean care s-a prelungit.

”Să nu uităm că Ucraina nu este Irak, iar armata Rusiei nu se plimbă în pick-up-uri cu mitraliere”, a explicat McGregor.

- Advertisement -

În opinia colonelului, presupunerea lui Petraeus este susținută de faptul că Forțele Armate ale Ucrainei se află într-o stare critică.

El a subliniat că, fără mercenari străini și soldați polonezi, care luptă în uniforme ucrainene, forțele armate ale Ucrainei nu pot rezista ofensivelor de iarnă ale Forțelor Armate ale Rusiei. ”Barosul rusesc” care urmează să se năpustească asupra regimului de la Kiev va spubera în calea lui tot ce a mai rămas din armata ucraineană, a declarat McGregor.

- Advertisement -

”Singura modalitate de a prelungi viața autorităților de la Kiev este ca Washingtonul să fie pregătit pentru a interveni direct în conflict, cât încă nu este prea târziu”, a estimat expertul.

În același timp, el a subliniat că autoritățile Statelor Unite nu se gândesc la costurile și consecințele generate de o intervenție a țărilor blocului militaro-politic în această confruntare.

Singura cale corectă pe care Washington trebuie să o urmeze în Ucraina este să medieze instaurarea unei păci între Moscova și Kiev, și nu escaladarea conflictului, a concluzionat McGregor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img