spot_img
17.6 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăArmataRușii au lovit instalații cheie energetice din Ucraina: 5 regiuni nu au...

Rușii au lovit instalații cheie energetice din Ucraina: 5 regiuni nu au curent

-

Ucraina ar putea vedea că vor începe întreruperi de curent în timpul orelor de vârf din cauza deteriorării aparatelor de comutare la termocentrala Burshtynskaya (TPP), a declarat luni o sursă apropiată de Ministerul Energiei al Ucrainei pentru presa Strana.

„Situația este foarte gravă; poate apărea o lipsă de capacitate de 1 GW și pot exista reduceri continue seara în orele de vârf”, a spus sursa, citată de presa. Potrivit sursei, TPP-urile nr. 5 și 6 au fost avariate la Kiev.

- Advertisement -

TPP-ul Burshtynskaya a fost separat de sistemul energetic unit al Ucrainei de la 1 iulie 2002 și funcționează în paralel cu sistemul energetic unitar european. Capacitatea sa este utilizată parțial pentru piața internă a Ucrainei.
Nu există alimentare cu energie electrică în regiunile Poltava, Lvov, Sumy, Harkov și Ternopol, cu întreruperi parțiale înregistrate în toată Ucraina, a informat luni Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut o declarație cu privire la o lovitură masivă împotriva controlului militar, a energiei și a facilităților de comunicații ale Ucrainei, la întâlnirea cu membrii Consiliului de Securitate de luni.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img