spot_img
14.4 C
București
sâmbătă, septembrie 21, 2024
AcasăAnalizeProtest Împotriva Sărăciei la Praga

Protest Împotriva Sărăciei la Praga

-

Creşterea costurilor pentru alimente şi combustibil a scos din nou oamenii pe străzile din Praga pentru a cere mai mult ajutor de la guvernul ceh, relatează DPA conform Agerpres.

- Reclama -

Protestul „Împotriva sărăciei” care a avut loc sâmbătă în Piaţa Wenceslas a fost organizat de sindicate şi a atras mii de oameni.

- Advertisement -

„Noi am venit nu pentru că nu avem ce face, ci pentru că ne este teamă pentru viitorul nostru”, a declarat Josef Stredula, preşedintele confederaţiei sindicale CMKOS.

Cererile sale includ o creştere a salariului minim, în prezent echivalentul a 644 de dolari pe lună, şi ca statul să reglementeze costul bunurilor de zi cu zi.

- Advertisement -

Preţurile de consum din Republica Cehă au crescut cu 17,2% în august faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor agenţiei naţionale de statistică.

La Praga au avut loc câteva manifestaţii de mare amploare la care s-a cerut guvernului să facă mai mult pentru a combate creşterea preţurilor. Mulţi protestatari dau vina pe răspunsul UE la războiul din Ucraina şi cer încetarea sancţiunilor impuse Rusiei

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img