spot_img
-0.2 C
București
duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinExecutarea șefului serviciului secret al Armatei ascunsă de media, mesajul cifrat al...

Executarea șefului serviciului secret al Armatei ascunsă de media, mesajul cifrat al șefului SRI și cafteala din ungherele serviciilor secrete CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

Trecerea în rezervă a șefului serviciului secret al Armatei, Marian Sima, nu a fost o știre decât pentru FLUX 24 și încă vreo 2 site-uri. Televiziunile noastre de știri (vreo 9-10) au tăcut. Din cele 100 de Breakinguri news-uri pe zi ăsta, care era într-adevăr bombă, nu a existat. La ordin sau din necunoaștere, dar merg pe prima variantă.

- Advertisement -

Sima a fost trecut în rezervă rapid începând cu duminică (sic) 26 iunie printr-un decret prezidențial din 22 iunie. În plin război în Ucraina la granițele României. În plin scandal privind proiectele legilor Securității despre care președintele Iohannis spunea că ar fi fost livrate presei de un personaj care este „cunoscut”.

A fost Sima autorul scurgerii în presă? Sau Sima este țapul ispășitor? Sau altul a fost motivul? Nu știm…

- Advertisement -

Pe surse circulă informația că proiectele controversate ale legilor securității ar fi fost instrumentate la Armată și la un alt serviciu, nu direct la SRI și SIE. Și că alte 2 serviciii ar fi încercat să dea o lovitură de forță, mai precis Armata și SPP. Oricum e celebru războiul dintre Securitate și Armată dinainte de 89, care nici astăzi nu a fost pe departe stins, din contră chiar.

Cert este că după anihilarea Doi și un Sfert în afară de SRI și SIE alte 2 servicii fac legea în România: SPP și cel al Armatei joacă.

Dincolo de certitudinea că avem de-a face cu o luptă dură pentru succesiune în serviciile secrete pentru moștenirea din 2024, succesorul Marelui Klaus, prea multe nu știm… Legăm informații și speculăm…

Am avut însă și ieșirea în presă a șefului SRI, Edi Hellvig. Care a avut o nuanță cheie în scandalul din zilele astea: un șef de serviciu secret trebuie să aibă maxim 2 mandate. Există vreun șef de serviciu care are mai mult de 2? Păi e unul care are vreo 4…Aici e cheia în războiul din ungherele întunecate ale serviciilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img