spot_img
13.2 C
București
marți, octombrie 22, 2024
AcasăAnalizeBiden și Criminalul serviciilor secrete americane: Ne întâlnim fără să ne întâlnim

Biden și Criminalul serviciilor secrete americane: Ne întâlnim fără să ne întâlnim

-

Joe Biden a părut să minimizeze vineri semnificaţia apropiatei sale întâlniri controversate cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman în Arabia Saudită, insistând că aceasta va avea loc într-un context internaţional, scrie AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Nu mă voi întâlni cu MBS. Merg la o reuniune internaţională, la care el va participa”, a ţinut să nuanţeze preşedintele american, înainte de a se urca în elicopterul care l-a dus pentru sfârşitul de săptămână la vila lui de la malul Oceanului Atlantic.

- Advertisement -

Formula sa alambicată trădează încurcătura în care se află liderul de la Casa Albă, conştient că vizita sa programată pentru mijlocul lunii iulie în regatul petrolier va consacra reabilitarea internaţională a prinţului, în bună parte izolat după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Serviciile americane de informaţii americane îl acuză pe MBS că „a validat” asasinarea jurnalistului de la Washington Post, iar Joe Biden a afirmat, înainte de alegerea sa la Casa Albă, că Arabia Saudită ar trebui tratată ca un stat „paria”.

- Advertisement -

Joe Biden a mai spus în campania electorală că refuză să discute direct cu MBS

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img