spot_img
18.9 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeScala din Milano deschide sezonul cu „Boris Godunov” de Modest Mussorgsky: Nu...

Scala din Milano deschide sezonul cu „Boris Godunov” de Modest Mussorgsky: Nu vânez vrăjitoare, nu sunt în stare să anulez operele rusești, iar când citesc Pușkin nu mă ascund

-

Noul sezon al celebrului Teatro alla Scala se va deschide cu „Boris Godunov” de Modest Mussorgsky, a informat ANSA, citând programul, lansat luni de directorul general al operei, Dominique Meyer.

- Reclama -

„Nu vânez vrăjitoare, nu sunt în stare să anulez operele rusești, iar când citesc Pușkin nu mă ascund”, a spus Meyer, citat de agenția de presă.

- Advertisement -

La Scala deschide noi sezoane pe 7 decembrie, marcând sărbătoarea patronului Sfântului Ambrozie din Milano. Cântăreața soprano Anna Netrebko, care jucase adesea în premierele sezonului, și-a anulat inițial apariția la La Scala din cauza discriminării artiștilor ruși din cauza conflictului din Ucraina, dar ulterior a revenit cu un concert, deoarece administrația teatrului a spus că este întotdeauna binevenită.Cu toate acestea, dirijorul Valery Gergiyev a fost forțat să renunțe la un spectacol deoarece a refuzat să condamne politicile rusești, cum a cerut primarul Milanului.

Programul include, de asemenea, baletele Spărgătorul de nuci și Lacul lebedelor de Piotr Ceaikovski și Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img