spot_img
21.8 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăAnalizeDeputata Gabriela Horga: Prin legea offshore, România va deveni independentă din punct...

Deputata Gabriela Horga: Prin legea offshore, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, va produce mai mult decât va consuma și va deveni un furnizor de securitate energetică regională

-

Legea offshore a fost adoptată de Parlament. Aceasta a fost depusă în Parlament de #PNL.Prin acest proiect, România va deveni independentă din punct de vedere energetic, va produce mai mult decât va consuma și va deveni un furnizor de securitate energetică regională, afirmă deputata PNL de Giurgiu Gabriela Horga.

- Reclama -

Legea deblochează investițiile din Marea Neagră și asigură mediului de afaceri din domeniu stabilitate și predictibilitate legislativă. Investitorii aveau nevoie de un cadru fiscal mai prietenos. Legea offshore stabilește un regim fiscal competitiv, veniturile fiind împărțite în proporție de 60% – statul român și 40% – investitorul.Același cadru fiscal va fi și pentru investițiile onshore de adâncime. Este vorba în special de cel mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău), unde exploatarea va începe în 2024, mai spune Horga.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img