spot_img
14.2 C
București
miercuri, octombrie 9, 2024
AcasăMureșHALUCINANT: Un secretar de stat PNL s-a baricadat în birou după ce...

HALUCINANT: Un secretar de stat PNL s-a baricadat în birou după ce i-a jignit pe primul ministru și pe ministrul Boloș

-

Cristian Roman, fost manager al spitalului TBC Sibiu, numit secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în martie 2021, a fost dat afară de ministrul Marcel Boloș. Decizia a fost publicată miercuri, 11 mai, în Monitorul Oficial, transmite Turnul Sfatului din Sibiu.

- Reclama -

Povestea însă este una mult mai siropoasă pentru presă.

- Advertisement -

CE SUSȚINE TURNUL SFATULUI:

”După ce a fost numit ministru, Marcel Boloș a început o evaluare a activităților tuturor oamenilor de decizie din minister, inclusiv lui Cristi Roman. După evaluare a vrut să-i reașeze atribuțiile, deoarece avea risc de decomitere de 5 miliarde de lei, însă reacția lui a fost șocantă. A început să-l jignească pe ministru chiar în biroul lui, l-a jignit și pe premier și pe mai mulți funcționari și colegi de partid. Totul cu un limbaj suburban. Asta s-a petrecut joi seară. Vineri, Boloș a anunțat partidul că urmează să-l demită pe Roman și a cerut organizației PNL Sibiu să vină cu o altă propunere”, spun surse din cadrul PNL.

- Advertisement -

Convocat sâmbătă, Biroul Politic Județean al PNL Sibiu a decis în unanimitate înlocuirea lui Roman și s-au făcut mai multe propuneri pentru funcția pe care acesta a deținut-o. ”A ajuns la ședință, însă, prestația lui a provocat multe zâmbete”, s-au limitat să spună colegii de partid.

Roman s-a întors la București unde s-a încuiat în birou, chiar dormind acolo, păstrând alături mai multe documente. A ieșit doar după ce a apărut decizia eliberării din funcție în Monitorul Oficial, spun sursele consultate de Turnul Sfatului.

Cristian Roman a fost prefect de Sibiu în perioada martie 2016 – martie 2017, iar până la această funcție a fost profesor de limba română la Colegiul Terezianul și Școala din Boița, în perioada 2002-2005.

Între 2005 și 2009 a fost consilier în cadrul Corpului de control al ministrului, la Ministerul Administrației și Internelor. În această perioadă, miniștri au fost Vasile Blaga (2004-2007), Cristian David (2007-2008) și Gabriel Oprea (decembrie 2008 – ianuarie 2009), Liviu Dragnea (ianuarie 2009 – februarie 2009) și Dan Nica (februarie 2009 – octombrie 2009).

Din aprilie 2009 până în august 2012, Roman a fost vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), iar între august 2012 și septembrie 2013 a fost șef de birou la Direcția Generală de Finanțe Publice Sibiu.

Între 2013 și 2016, Cristian Roman a fost consilier superior la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Sociale, până la numirea sa în funcția de prefect, în anul 2016. A stat aici doar un an, după care s-a întors la Rezervele de Stat, iar din 2017 a câștigat concursul de manager la Spitalul de Pneumoftiziologie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img