spot_img
17.6 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăAnalizeMerkel la plecare: America nu mai este pregătită să-şi asume în mod...

Merkel la plecare: America nu mai este pregătită să-şi asume în mod necondiţionat un rol de lider pretutindeni în lume

-

Europa trebuie să-şi definească mai clar propriile interese de securitate, după retragerea SUA din Afganistan, afirmă cancelarul german Angela Merkel, transmite luni dpa conform Agerpres.

„America nu mai este pregătită să-şi asume în mod necondiţionat un rol de lider pretutindeni în lume”, a declarat Merkel într-o discuţie, luni, cu reprezentanţi ai Institutului israelian pentru studii de securitate naţională (INSS) din Ierusalim.

- Advertisement -

Aflată în vizită de rămas bun în Israel, Merkel, care va părăsi postul de cancelar după formarea unui nou guvern în urma alegerilor de luna trecută din Germania, a scos de asemenea evidenţă în cursul discuţiei „interesele de securitate comune” ale Europei şi statului evreu.

Ea a abordat totodată chestiunea programului nuclear iranian, remarcând că tratativele vizând limitarea acestui program se află într-o fază „critică” şi că, deşi dezvoltarea de arme nucleare de către Teheran trebuie împiedicată cu orice preţ, există diferenţe de vederi în ce priveşte modalitatea de a avansa în acest sens.

- Advertisement -

Ea şi-a exprimat pe de altă parte regretul că problema palestinienilor este pe cale să „dispară de pe agenda curentă” şi a menţionat că „drepturile palestinienilor nu trebuie pierdute din vedere”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img