spot_img
17.8 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăActualitateSCANDAL ÎN USR: Deputatul Emanuel Ungureanu îi cere demisia ministrului Sănătății, după...

SCANDAL ÎN USR: Deputatul Emanuel Ungureanu îi cere demisia ministrului Sănătății, după ce și-a bătut joc de Institutul de Urologie din Cluj

-

Deputatul USR Emanuel Ungureanu cere demisia ministrului Sănătății, după ce conducerea Institutului de Urologie din Cluj și-a dat demisia zilele trecute, ca protest față de lipsa de finanțare.  Directorul Silviu Moga a renunțat la funcție, iar ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a venit la Cluj, pe furiș, pentru a încerca să rezolve problemele, fără succes. Deputatul USR Emanuel Ungureanu îi cere demisia ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, pe care o acuză de incompetență, transmite Stiri de Cluj.

Sunt foarte supărat pe Ministrul Sănătății și pe doamna ministru Ioana Mihăilă, în mod specific. În ciuda apelurilor repetate pe care le-am făcut la adresa ministerului, în calitate de deputat, conducerea Institutului de Urologie și Transplant Renal din Cluj a fost mințită constant de Casa Națională de Asigurări, care a promis conducerii instituției o finanțare suplimentară prin mărirea TCP (tarifului pe caz ponderat), lucru care nu s-a mai întâmplat. În plus am solicitat, fără succes, creșterea finanțării prin programul de transplant și introducerea secției ATI a Institutului în programul național AP ATI (Acțiuni prioritare ATI).Am făcut drumuri cu managerului Institutului, dr. Silviu Moga, la Casa Națională de Asigurări, am făcut adrese la Minister, la care nu a răspuns Ministerul timp de trei luni. Din cauza acestui val de minciuni și angajamente ignorate, managerul Institutului de Transplant dr Silviu Moga și-a dat demisia acum câteva zile”, a declarat  deputatul Emanuel Ungureanu, pentru Știri de Cluj. 

- Advertisement -

Sâmbătă seara, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a venit la Cluj, pe furiș, pentru a discuta cu cei de la Institut, după ce directorul și-a dat demisia pentru că toate apelurile au fost ignorate. 

Practic a venit degeaba la Cluj, pentru că atunci când i-am atras atenția că lucrurile sunt grave și e nevoie de suport, am fost ignorați. Motiv pentru care am declarat public că îmi retrag sprijinul politic pentru actuala conducere a Ministerului Sănătății”, a mai declarat Ungureanu.

- Advertisement -

Acesta a explicat că Institutul este o unitate medicală de top, dar primește bani ca orice secție de urologie de la un spital din țară. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img