spot_img
17.6 C
București
marți, aprilie 30, 2024
AcasăALEGERI 2020Baronul Relu Fenechiu vrea un comision de 3,9 milioane lei de la...

Baronul Relu Fenechiu vrea un comision de 3,9 milioane lei de la SIVECO dat firmei fostei sale secretare

-

Dupa intrarea in puscarie a fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, o suma, ce reprezinta un comision dintr-o afacere, a ramas in conturile fostei sale secretare Alina Haila, transmite ziare.com.

Relu Fenechiu isi cere inapoi in instanta banii ce pare ca i s-ar fi cuvenit ca „partea lui” dintr-o afacere cu bani europeni, in urma careia s-a construit cladirea de birouri ARIA din zona Podu de Piatra a orasului Iasi. In perioada 2010-2014, firma de software Siveco SA a platit „comisioane” in valoare de 3,9 milioane lei firmei de consultanta detinute de fosta sefa de cabinet a lui Fenechiu, Alina Haila, in schimbul unor contracte de furnizare a unor solutii informatice in valoare totala de 22,15 milioane lei.

- Advertisement -

Banii urmau sa ajunga in final la Fenechiu, potrivit datelor din dosar, dar au ramas in conturile Profile Business Consulting SRL, detinute in acte de fosta sefa de cabinet. In prima instanta, magistratii Tribunalului au respins actiunea lui Fenechiu, invocand o exceptie. Contestatia lui Fenechiu impotriva sentintei a fost inregistrata luni la Curtea de Apel.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img