spot_img
18.9 C
București
duminică, septembrie 29, 2024
AcasăActualitateDer Spiegel: Johannis eșuat la București!

Der Spiegel: Johannis eșuat la București!

-

Revista săptămânală germană de mare tiraj SPIEGEL, oglindește situația electorală din România, sub semnătura lui Keno Verseck, care scrie un comentariu sub titlul „Alternanță la putere fără schimbare”, apărut în 05.12.2020.

- Reclama -

Spiegel dă PNL-ul drept favorit cu circa 30% dar și PSD-ul la „doar puține procente de național-liberali„, aceștia profitând de „managementul prost” al guvernului în pandemia CORONA. Milioane de cititori germani află astfel că primul ministru al guvernului minoritar și interimar este malițios supranumit „Lucovid”, datorită slabelor sale rezultate în gestionarea crizei.

- Advertisement -

Verseck, un bun cunoscător al realităților românești, descrie situația disperată a sistemului medical românesc, exemplifică nuanțat politica de cadre a guvernanților actuali în favoarea carnetelor propri de partid și în detrimentul meritocrației, accentuează despre „o a treia forță și un posibil partener de coaliție al PNL ” – cu referire la USRplus ” – cu precizarea că în special USR-ul întruchipează pentru mulți oameni tineri speranța în privința unor schimbări fundamentale în țară”.

SPIEGEL nu-l mai laudă de mult pe Președintele României, cum o făcea odată… Despre alegerile parlamentare din 06.12.2020: „(…) o schimbare autentică nu se va produce în România. Johannis (respectând grafia germană, folosită de SPIEGEL), persoană integră și pe vremuri – ca primar al Hermannstadt (Sibiu), din Transilvania – de succes, este un președinte slab și fără succes, care pare a fi eșuat (wirkt fehl im Amt, lb. germ.) în funcția sa de la București. Și național-liberalii cultivă un favoritism similar cu cel al social-democraților”, vezi www.spiegel.de (at)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img