spot_img
15.7 C
București
vineri, septembrie 20, 2024
AcasăActualitateRusia blochează căutarea și exhumarea rămășițelor ostașilor români, reînhumarea lor și amenajarea...

Rusia blochează căutarea și exhumarea rămășițelor ostașilor români, reînhumarea lor și amenajarea de noi locuri de înmormântare românești

-

Cotidianul ”Nezavisimaia Gazeta” a publicat un articol despre recenta Conferință Internațională de la București, dedicata celei de–a 75-a aniversări a Victoriei asupra Germaniei Fasciste și celei de-a 75-a aniversări a înființării ONU. Autorii sunt participanții la Conferință, Ivan AGATII, șeful reprezentanței Ministerului Rus al Apărării în România, consilierul Ambasadei FR din București și dr.Vladimir VINOKUROV, profesor la Catedra pentru diplomație și serviciu consular a Academiei Diplomatice a MAE al Rusiei, transmite Vești din Rusia.

- Reclama -

Cei doi acuză în articol România.

- Advertisement -

CE SUSȚIN CEI DOI:

De la începutul anului 2018, Oficiul Național se eschivează de la propunerile misiunii noastre de a organiza întâlniri de lucru și ne recomandă realizarea contactelor exclusiv prin canale diplomatice. Refuzul nejustificat de a participa la ședințe de lucru și consfătuiri are un impact extrem de negativ asupra organizării muncii militare comemorative în România și întârzie luarea deciziilor. O altă problemă este legată de instalarea semnelor comemorative temporare în locurile recent descoperite ale înhumărilor primare a soldaților sovietici căzuți. Oficiul Național refuză ca reprezentanța rusă să instaleze astfel de semne, afirmând că, între 1947-1949, toți ostașii sovietici căzuți au fost reînhumați în mormintele militare existente și fără a prezenta vreun document justificativ. Drept urmare, căutarea și exhumarea rămășițelor ostașilor români, reînhumarea lor și amenajarea de noi locuri de înmormântare românești sunt blocate de partea rusă, până când partea română va fi pregătită pentru acțiuni practice, permițând părții ruse să desfășoare activități similare în România. Lucrările de căutare, exhumare și reînhumare a rămășițelor ostașilor căzuți, din ambele părți, rămân acum blocate. Autoritățile române nu fac niciun demers în acest sens, ceea ce este regretabil.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img