spot_img
14.7 C
București
luni, septembrie 30, 2024
AcasăAnalizeControale, amenzi și politiști în civil: ”Incapacitatea statului român. Măsuri care par...

Controale, amenzi și politiști în civil: ”Incapacitatea statului român. Măsuri care par ușor disproporționate. Nu avem capacitatea de a veni cu niște măsuri moderate, când e nevoie de ele”

-

Autoritățile lansează o campanie de controale și amenzi pentru persoanele care încalcă regulile sanitare. Ar putea fi folosiți inclusiv polițiști în civil, în timp ce populația are la dispoziție o linie telefonică specială, unde poate sesiza eventuale încălcări ale normelor în vigoare. Totul în contextul în care bilanțul Covid-19 se menține peste limita de două mii de infectări pe zi, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 73, în doar 24 de ore.

- Reclama -

Președinta Asociației Funky Citizens, Elena Calistru, spune la RFI că autoritățile greșesc, pentru că iau măsuri când prea dure, când prea blânde, în loc să meargă constant pe ideea de prevenție.

- Advertisement -

Ea crede că noua ofensivă de controale și amenzi ajută doar pe termen scurt: ”Ajută la a mai speria un pic lumea, dar arată de asemenea o incapacitate a statului român de a rezolva până în acest moment o situație cu care ne întâlnim în nenumărate alte cazuri. Mă refer aici la dorința oamenilor sau la energia pe care o au oamenii pentru a respecta o regulă și acum vedem niște măsuri care par ușor disproporționate (…). Ajungem la măsuri de genul acesta, uneori luate prea târziu, când deja lucrurile au luat-o razna, pentru că nu avem capacitatea de a veni cu niște măsuri moderate, când e nevoie de ele”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img