spot_img
10.3 C
București
vineri, octombrie 18, 2024
AcasăAnalizeVânătorii de companii ies la cumpărături în Europa pe fondul falimentelor

Vânătorii de companii ies la cumpărături în Europa pe fondul falimentelor

-

Fondurile care cumpără datoriile pe care companiile nu mai sunt în stare să le ramburseze să pregătesc să îşi utilizeze rezervele mari de lichidităţi în Europa, mizând pe faptul că încetarea schemelor guvernamentale de sprijin va duce la înmulţirea cazurilor de restructurare a datoriilor companiilor, transmite Reuters și Agerpres.

- Reclama -

Achiziţiile de obligaţiuni ale băncilor centrale, alături de măsurile de sprijin fiscal şi pieţele financiare favorabile la majorările de capital au făcut ca numărul de companii importante forţate să îşi restructureze datoriile să fie unul relativ redus în acest an, în pofida consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus.

- Advertisement -

Săptămâna trecută, grupul Swissport a devenit prima investiţie de renume în Europa făcută de fondurile de tip „distressed”, un consorţiu condus de Apollo Global Management fiind cel care a intervenit. Însă cel mai probabil, aceasta va fi doar prima dintr-un şir de mari restructurări în Europa care vor avea loc în această toamnă, susţin avocaţii şi investitorii consultaţi de Reuters.

„Ne aşteptăm la o înmulţire a tranzacţiilor de tip „distressed” pe măsură ce companiile care au nevoie să îşi restructureze datoriile vor veni pe piaţă”, spune Eric Larsson, manager de portofoliu la Alcentra, o divizie a BNY Mellon. „Ar putea apărea o jumătate de duzină de tranzacţii de răsunet cu un randament ridicat”, a adăugat Larsson.

- Advertisement -

Nu doar companiile din sectoarele turismului, aviaţiei şi distribuţiei care ar urma să aibă nevoie de fonduri pentru a le ajuta să treacă de această perioadă dificilă de creştere redusă. Şi companiile de petrol şi gaze, inclusiv grupul britanic Premier Oil care recent a anunţat o restructurare a datoriilor în valoare de 530 milioane dolari, au probleme cu datoriile.

Potrivit unor surse din mediul bancar, retailerul olandez Hema ar urma să fie de deţinătorii de obligaţiuni printr-un schimb de tip debt-for-equity în timp ce producătorul spaniol de hârtie Lecta Group, care este deja controlat de deţinătorii de obligaţiuni, lucrează în continuare la o operaţiune de recapitalizare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img