Datorită creșterii infecțiilor cu coronavirus, noile restricții de intrare în Austria se aplică începând de luni, 27 iulie, la miezul nopții. Persoanele care vin din 32 de țări sau zone cu risc ridicat trebuie să depună pentru intrarea în Austria un test PCR. Acest lucru este prevăzut în regulamentul de intrare modificat al Ministerului Sănătății publicat vineri, scrie presa austriacă (orf.at) Deci, în cazul celor care vin din România, e necesar doar testul negativ Covid, scrie Ziarul Românesc de la Viena.
Tranzitul sau simpla trecere prin Austria fără oprire rămâne posibilă fără restricții, spune regulamentul. Pentru persoanele care sunt deja în străinătate luni, această modificare se aplică numai începând de sâmbătă, 1 august.
AICI PUTEȚI CITI ORDONANȚA MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII
Austriecii, cetățenii UE și SEE și rezidenții elvețieni cu reședința principală în Austria care provin dintr-o zonă de risc care nu are o situație stabilă Covid 19 – cum ar fi România, Serbia, Bosnia, Muntenegru, Suedia , Rusia sau SUA – trebuie să posede un certificat de sănătate (cu un test PCR negativ) sau să facă un test PCR în 48 de ore de la intrare.
Pentru rezidenții țărilor terțe care nu provin din UE, SEE sau Elveția – cum ar fi ucrainenii – intrarea este în general interzisă, cu excepția cazului în care provin din spațiul Schengen și pot depune un test PCR negativ care nu este mai vechi de 72 de ore. . După ce au intrat în țară, aceste persoane trebuie să treacă printr-o carantină de zece zile (acasă). Trebuie să se prezinte o confirmare a cazării; costurile trebuie suportate personal. O „eliberare” de carantină nu este posibilă în acest caz, subliniază Ministerul Sănătății.
Test pe cheltuiala ta
De asemenea, pentru înscrierea menționată anterior de către austrieci și cetățeni ai UE – aceasta include, de asemenea, persoanele care locuiesc sau au reședința obișnuită în Austria – testul PCR negativ confirmat în certificatul de sănătate nu trebuie să depășească 72 de ore. Dacă testarea în străinătate nu a fost posibilă, testul PCR trebuie efectuat în Austria în termen de 48 de ore pe cheltuiala dvs. Până la obținerea unui rezultat negativ al testului, trebuie să se pornească carantina auto-monitorizată (acasă). Pentru aceasta trebuie trimisă și o confirmare de cazare, costurile urmând să fie suportate de dvs.
Conform regulamentului, statele sau zonele cu un risc crescut de Covid 19 sunt: Egipt, Albania, Bangladesh, Belarus (Belarus), Bosnia-Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Chile, Ecuador, India, Indonezia, Iran, Kosovo, Mexic , Moldova, Muntenegru, Nigeria, Macedonia de Nord, Pakistan, Peru, Filipine, Portugalia, România, Federația Rusă, Suedia, Senegal, Serbia, Africa de Sud, Turcia, Ucraina, Statele Unite și provincia Hubei (China).
Excepții, printre altele, pentru personalul de îngrijire medicală
Excepție de la interdicția de intrare pentru persoanele țărilor terțe se aplică și personalului de asistență medicală, lucrătorilor sezonieri și diplomaților. Dacă nu au fost într-una dintre țările clasificate ca sigure, trebuie să aibă, de asemenea, un test PCR negativ și apoi să înceapă o carantină la domiciliu de 10 zile. Acest lucru poate fi abandonat imediat ce un test PCR efectuat în timpul testului se dovedește negativ.
Pentru navetiști, este posibilă o înregistrare cu certificat de sănătate. Acest certificat trebuie, de asemenea, să confirme un test PCR negativ care a avut loc nu mai mult de trei zile la intrare. Nu este necesară o carantină auto-monitorizată.
Fără restricții la intrarea partenerilor de viață
Dacă austriecii provin dintr-o țară cu o situație stabilă Covid 19 (de exemplu, Germania, Italia, Elveția, Norvegia), cetățenii UE și SEE sau rezidenții elvețieni, există intrare liberă.
În acest scop, persoana trebuie să fi stat doar în următoarele țări – în prezent în siguranță – în ultimele zece zile: Andorra, Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Croația, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, San Marino, Elveția, Slovacia, Slovenia, Spania, Republica Cehă, Ungaria, Vatican, Regatul Unit și Cipru.
Nu există restricții la vizitele de stat și din motive speciale de familie – cum ar fi intrarea partenerilor de viață – sau în ocazii precum nunți și botezuri.