spot_img
18 C
București
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăArmataSute de români în cimitirul din Valea Uzului de Ziua Armatei

Sute de români în cimitirul din Valea Uzului de Ziua Armatei

-

Aproximativ 600 de oameni din toată ţara au sărbătorit, vineri după-amiază, Ziua Armatei Române în cimitirul internaţional de la Valea Uzului şi au adus un omagiu militarilor români care au murit în zonă, cu precădere în timpul Primului Război Mondial, transmite Agerpres.

Participanţii au venit din mai multe judeţe ale ţării şi au fost de toate vârstele, de la copii de câţiva ani, la persoane în vârstă, foarte mulţi îmbrăcaţi în costum naţional şi purtând steaguri tricolore în mâini. Pe un banner roşu-galben-albastru, prins pe gardul cimitirului, era scris că, potrivit Constituţiei, limba oficială în România este limba română, dar şi că românii din Harghita şi Covasna au, pretutindeni, „20 de milioane de fraţi şi surori”.

- Advertisement -

Printre cei prezenţi la manifestarea de la Valea Uzului s-a numărat şi un bărbat din Bucureşti, care a spus că simte o emoţie extraordinară, pentru că „Valea Uzului este un simbol al dăinurii noastre pe acest pământ”, dar şi o elevă din Ploieşti, care a arătat că o încearcă sentimente de bucurie pentru că „am avut aşa eroi în istoria noastră şi de mândrie că suntem un popor atât de puternic, care a putut trece peste foarte multe greutăţi”.

Un număr de 150 de persoane au purtat în mâini torţe aprinse, câte una pentru cei 149 de eroi căzuţi în zonă, iar cea de-a 150-a, pentru un soldat din Primul Război Mondial ale cărui rămăşiţe au fost găsite recent.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img