spot_img
0.7 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăDezvaluiri800.000 de migranți ar putea veni în Europa

800.000 de migranți ar putea veni în Europa

-

Un război în Libia ar putea împinge peste 800.000 migranţi spre coastele europene, a avertizat luni Fayez al-Sarraj, şeful Guvernului de uniune naţională (GNA), în interviuri acordate presei italiene, relatează AFP.

- Reclama -

„Ar fi nu doar 800.000 de posibili migranţi pregătiţi să plece, ar fi şi libienii care ar fugi din faţa acestui război, în timp ce în sudul Libiei teroriştii din (gruparea) SI (Stat Islamic) şi-au reluat acţiunile”, a declarat Fayez al-Sarraj pentru cotidianul La Repubblica.

Libia este o ţară de destinaţie şi de tranzit spre coastele europene pentru migranţii africani, posibil câteva sute de mii pe teritoriul acesteia.

Luni seară, şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, l-a primit pe vicepremierul GNA, Ahmed Meitig.

Giuseppe Conte „a subliniat necesitatea ca forţele ANL (Armata naţională libiană, autoproclamată de mareşalul Khalifa Haftar) să se retragă şi a îndemnat toate părţile implicate să încheie rapid un acord de încetare a focului şi un armistiţiu umanitar”, înainte de punerea în aplicare a unei soluţii politice, a anunţat biroul prim-ministrului italian.

Într-un interviu acordat luni dimineaţă cotidianului La Repubblica, Ahmed Meitig a denunţat „lovitura de stat” pusă la cale de Haftar care, în opinia sa, va scufunda ţara într-un „război civil de 30 de ani” şi a avertizat comunitatea internaţională contra oricărei tentative de a negocia cu acesta.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img