8 zimbri aduși în Caraș Severin

0
51

Județul Caraș-Severin găzduiește cea mai mare populația de zimbri în libertate din România. Iar populația de zimbri din Munții Țarcu, din vecinătatea comunei Armeniș, este în continuă creștere. Alți opt zimbri au ajuns săptămâna aceasta în zona de resălbăticire din Măgura Zimbrilor și peste câteva luni de acomodare se vor alătura celor peste 57 exemplare libere din Carpații Meridionali, scrie Express de Banat.

Inițiativa de repopulare cu zimbri a Rewilding Europe și WWF-România a ajuns la un număr record pentru România, care de 200 de ani nu a mai avut o asemenea populație numeroasă de zimbri în sălbăticie.

Cele 6 femele și 2 masculi de zimbru și-au început lungul drum către sălbăticie din 6 rezervații din Germania și Elveția (Wisentgehege Springe, Wisentgehege Donaumoos, Wildpark Bruderhaus, Nationalpark Kellerwald-Edersee, Nationalparkverwaltung Bayerischer Wald, Wisentgehege Hardehausen). Grupul de femele a fost găzduit de rezervația Springe timp de mai multe luni pentru a forma o turmă compactă și astfel a le mări șansele de adaptare într-un mediu nou. O echipă internațională de filmare a acompaniat transportul și va realiza un documentar despre cel mai mare mamifer terestru din Europa, informează reprezentanții WWF-România.