spot_img
10.1 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăAnalize8 întrebări cheie despre vaccin

8 întrebări cheie despre vaccin

-

Medicul chirurg Lucian Duță, fostul președinte al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, lansează pe Facebook un set de opt întrebări majore legate de vaccinul anti-Covid, pornind de la asumarea unui fapt: ”majoritatea medicilor habar nu avem cum să răspundem la unele întrebări pe care le-ar pune niște pacienți un pic mai pretențioși”, transmite Inpoliticshttp://Inpolitics.ro.

”Întrebări in miez de noapte

1. Dacă un pacient a avut COVID sau infecție asimptomatică cu virusul SARS-COV 2 la cât timp devine candidat pt vaccinare? Se măsoară în momentul vaccinării dacă pacientul este imun sau pur și simplu i se dă vaccinul pe principiul “lasă că știm noi”?
2. Dacă vaccinul nu conferă protecție la infecție (atenție nu la boală) înseamnă că de fapt putem contacta virusul și să-l transmitem mai departe altora care nu sunt vaccinați ?(probabil că de-aia ni se spune că vom purta mască în continuare).
3. S-a observat că unii pacienți fac boala în primele zile după vaccinare, ceea ce înseamnă că unii au contactat virusul anterior și că organismul va intra in faza de hiperstimulare imunologică (?) -adică va produce anticorpi sub asaltul virusului, dar și prin vaccinare. Există vre-un studiu care să ne spună dacă există riscuri în aceste cazuri?
4. Având in vedere situația descrisă la pct 3, nu cumva e logic ca înainte de vaccinare să facem un test PCR pentru a evita situația descrisă?
5. Începând din a 7-a zi de la prima doză de vaccin organismul începe să creeze anticorpi specifici dar nu destui, de vreme ce este necesară o repetare a procesului după a 21-a zi.Asta înseamnă că există riscul să ne infectăm și chiar să facem boala in primele zile după a doua doză de vaccin. Întrebare: pentru a nu risca din nou fenomenul de hiperstimulare imunologică, nu este normal să facem din nou testul PCR înainte de a doua doză de vaccin?
6. De ce producatorul vaccinului atenționează in prospect că nu s-au făcut studii despre genotoxicitate și carcinogeneză? (am văzut în ultima perioada foartă multă propagandă în care ni se explică că este absurd să spui că poate fi afectat genomul)
7. Cât timp durează imunitatea oferită de vaccin? Nu scrie nicăieri în prospect durata și nici nu prea cred că se poate spune ceva sigur având în vedere că durata de producere a vaccinului este doar de câteva luni și nu aveau cum să măsoare acest aspect!
8. Dacă procedura de obținere a vaccinului este atât de accesibilă, cum se face că avem de-a face cu cel mai scump proces de vaccinare din istoria omenirii? Să nu uităm că cele două doze de vaccin necesare costă aproape 30 de euro la care se costuri imense cu ceea ce se cheamă logistică și plăți adiacente!

PS: Unii ar trebui să înțelegă că majoritatea medicilor habar nu avem cum să răspundem la unele întrebări pe care le-ar pune niște pacienți un pic mai pretențioși și care nu înghit orice ca pe găluști!” scrie medicul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img