spot_img
12 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalize60% dintre români consideră că Bisericile ar trebui să fie mai critice...

60% dintre români consideră că Bisericile ar trebui să fie mai critice faţă de liderii de opinie şi politicienii care se exprimă public împotriva credinţei şi a religiei

-

Bisericile sunt prezentate mai degrabă „negativ” în presă din cauză că mass-media „exagerează” unele probleme din activitatea de zi cu zi a cultelor, iar acestea ar trebui să fie mai critice faţă de liderii de opinie şi politicienii care se exprimă public împotriva credinţei şi a religiei, relevă primul barometru al vieţii religioase din România.

Conform cercetării sociologice, care a fost realizată de LARICS şi prezentată miercuri în Aula Academiei Române, 46,5% dintre cei chestionaţi au afirmat că Bisericile sunt prezentate mai degrabă negativ în presă, în timp ce 34,9% cred că acestea sunt prezentate mai degrabă pozitiv. 18,6% dintre respondenţi nu au ştiut/nu au răspuns la această întrebare.

- Advertisement -

Totodată, 60,1% dintre participanţii la studiu afirmă că Bisericile ar trebui să fie mai critice faţă de liderii de opinie şi politicienii care se exprimă public împotriva credinţei şi a religiei.

Potrivit studiului, Cultele sunt prezentate negativ de către mass-media din cauză că presa „exagerează” unele probleme din activitatea de zi cu zi a Bisericilor (47,3%) sau pentru că majoritatea jurnaliştilor şi a formatorilor de opinie nu sunt persoane religioase (15,9%).

- Advertisement -

Peste o treime (35,1%) dintre români cred că prezentarea negativă a Bisericilor de către presă este cauzată de problemele reale din activitatea de zi cu zi a acestora.

Aproximativ jumătate (50,4%) dintre cei care consideră că Bisericile sunt prezentate mai degrabă pozitiv de către presă pun acest lucru pe seama faptului că fac lucruri bune în societate, 33,8% susţin că, în general, oamenii evită să critice activitatea Bisericii, iar 11,7% – pentru că majoritatea jurnaliştilor şi formatorilor de opinie sunt persoane religioase.

În opinia a 92,8% dintre români, Cultele ar trebui să se ocupe mai mult de ajutorarea bolnavilor şi a persoanelor nevoiaşe, în vreme ce 84,2% spun că acestea ar trebui să se dedice doar problemelor religioase, iar 75,5% le vor mai prezente în viaţa publică, în educaţie, cultură, mass-media.

Totodată, 60,1% dintre participanţii la studiu afirmă că Bisericile ar trebui să fie mai critice faţă de liderii de opinie şi politicienii care se exprimă public împotriva credinţei şi a religiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img