spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăDezvaluiriAventurile lui Geoană cu iahtul pe Coasta de Azur: DEZVĂLUIRILE LUI...

Aventurile lui Geoană cu iahtul pe Coasta de Azur: DEZVĂLUIRILE LUI CRISTIAN RIZEA

-

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a povestit într-un denunț la DNA publicat luni de Evenimentul Zilei că, în 2008, i-a plătit liderului de atunci al social-democraţilor 300 mii € ca să-l treacă pe listele de candidaţi la Camera Deputaţilor. Suma a fost plătită în două tranşe prin intermediul ex-ministrului Sănătăţii Ion Bazac (apropiat al lui Geoană).

Geoană i-a propus lui Rizea să candideze pe listele PSD (iniţial, la Constanţa, apoi, la Brăila) în vara lui 2008 pe un iaht, în golful din faţa superbului Saint Tropez.

- Advertisement -

Rizea a oferit detalii picante pentru Cancan:

Între iulie şi august acel an, familia Geoană (Mircea, Mihaela şi cei doi copii ai lor, Alex şi Ana Maria) a luat parte la mai multe chefuri, pe Coasta de Azur, pe iahtul respectiv. Ne-o confirmă chiar fostul deputat PSD: ”Ţin minte că în acea vară, nu mai ştiu exact luna, i-am organizat şi ziua fiicei lui Mircea Geoană la Saint Tropez (N.RED. – Ana Maria Geoană este născută pe 6 august). Am închiriat un iaht, cu tot cu echipaj, şi am plecat de la Monaco la Saint Tropez. Pe drum, am oprit la Cannes, findcă domnul Geoană m-a rugat să-l luăm şi pe Raul Doicescu (citeşte aici detalii despre miliardarul care deţine imperiul Bog’Art). Am fost mai multe familii, iar eu (N.RED. – Rizea) am plătit tot: iahtul, consumaţia la Club 55 din Saint Tropez, cazările la hotel!”

- Advertisement -

Fostul deputat susţine acum că doar motorina pentru iaht l-a costat aproape… 4.000 €! ”Iahtul acela e unul cu două motoare şi lung de 25 de metri. Înghite enorm! Pe motorină am plătit 3700-3800 €, consumaţia la Club 55… mi-a venit nota 2.800 € pentru câţi eram acolo, 14-15 de persoane, plus şampaniile, tortul, echipajul… Totul a făcut în jur de 10 mii €! Şi asta n-a fost decât pentru aniversarea Anei Maria Geoană, într-o singură zi, cadou pentru ea”, a mărturisit Rizea.

Printre cei aflaţi pe iaht îi regăsim pe soţii Raul şi Mihaela Doicescu, Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii şi bossul Ferrari România), soţia acestuia, Camelia Bazac (amândoi sunt prieteni buni de familie cu Mihaela & Mircea), cel mai tare avocat pe comercial din ţară + soţia acestuia (despre ei puteţi CITI AICI), dar şi un personaj extrem de interesant, cvasinecunoscut în România. E vorba despre un aşa-zis ”dezvoltator imobiliar”, cu mulţi, foarte mulţi bani, Giancarlo Vigo, suspectat de conexiuni cu temuta Mafie italiană. De altfel, în urmă cu 4 ani, Vigo a şi fost arestat în Italia pentru infracţiuni financiare grave. Cu excepţia lui Cristi Rizea şi a soţiei acestuia, Josette, toţi ceilalţi pasageri de pe iaht fuseseră invitaţi de Geoană. Familia Rizea doar plătise, aşa cum afirmă ex-deputatul PSD!

Despre Giancarlo Vigo, reporterii noştri au descoperit că era, la acea vreme, un afacerist apropiat lui Geoană şi ”fratelui” acestuia, Bazac. Ba chiar suspect de apropiat de cei doi! Vigo se recomanda ”dezvoltator imobiliar” şi demarase un proiect de anvergură în ”inima” zonei de nord a Capitalei: la un pas, la propriu!, de Herăstrău şi de Cartierul Francez. Alt proiect avea la Jupiter, pe litoral.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img