spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalize46 de lideri ai PMP convoacă Congresul partidului. Cristian Diaconescu nu a...

46 de lideri ai PMP convoacă Congresul partidului. Cristian Diaconescu nu a participat

-

Mai multi lideri ai PMP au participat joi seara o ședință a Colegiului Național în care au convocat Congresul partidului pentru alegerea unei noi conduceri. Cristian Diaconescu nu a participat.

Comunicatul celor 46 de lideri:

”Colegiul Naţional al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezenţa a 46 de membri din 69, şi a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la Bucureşti, pentru alegerea unei noi conduceri”, se precizează în mesajul transmis de PMP pe pagina oficială de Facebook a formaţiunii.

PMP afirmă că la şedinţa Colegiului Naţional au participat liderii filialelor PMP Iaşi, PMP Prahova, PMP Caraş Severin, PMP Bistriţa Năsăud, PMP Bucureşti, PMP Sector 1, PMP Sector 3, PMP Sector 4, PMP Sector 6, PMP Buzău, PMP Maramureş, PMP Sălaj, PMP Dolj, PMP Gorj, PMP Bacău, PMP Mehedinţi, PMP Mureş, PMP Botoşani, PMP Cluj, PMP Hunedoara, PMP Satu Mare, PMP Covasna, PMP Harghita, PMP Giurgiu, PMP Ialomiţa, PMP Tulcea, PMP Vaslui, PMP Vâlcea, PMP Vrancea, PMP Suceava, PMP Ilfov, precum şi alţi lideri ai PMP care sunt membri ai Colegiului Naţional – aleşi locali şi vicepreşedinţi”.

”Având în vedere situaţia internă a partidului şi nevoia unei evaluări, PMP a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naţionale. Regretăm declaraţiile domnului preşedinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Naţional PMP prin care sugerează că toţi liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă. Precizăm că la şedinţa Colegiului Naţional nu s-a discutat despre relaţia cu alte partide, despre nicio fuziune sau alianţă. PMP îşi continuă propriul drum, fiind al treilea partid la nivel naţional ca număr de aleşi locali”, se mai arată în mesaj.

COMUNICATUL LUI CRISTIAN DIACONESCU:

În această dimineață, am avut o surpriză neplăcută să constat că un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Național(conform Statutului Partidului – urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanții că eu și colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această inițiativă.Ca să fie clar, NU am inițiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar.Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această inițiativă să cunoască consecințele în scurt timp.Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...