spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăArmata3 programatori din serviciul de spionaj militar nord coreean au furat 1,3...

3 programatori din serviciul de spionaj militar nord coreean au furat 1,3 miliarde de dolari

-

Statele Unite au pus sub acuzare trei programatori nord-coreeni pentru un furt cibernetic de peste 1,3 miliarde de dolari, în bani şi criptomonede, în care au fost afectate companii de la bănci la studiouri de film, a anunţat, miercuri, Departamentul de Justiţie, transmite Reuters conform news.ro.

- Reclama -

Potrivit acuzaţiilor, Jon Chang Hyok, 31 de ani, Kim Il, 27 de ani, şi Park Jin Hyok, 36 de ani, au furat bani în timp ce lucrau pentru serviciile de spionaj militar din Coreea de Nord. Park a mai fost acuzat anterior, într-o plângere făcută publică în 2018.

Aceştia mai sunt acuzaţi că au participat la crearea virusului WannaCry 2.0, care a afectat în special Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, în mai 2017.

Actele de inculpare mai acuză hackerii că au accesat reţelele informatice şi au abuzat de protocoalele SWIFT ale unor bănci din sudul şi sud-estul Asiei, Mexicului, Africii şi că au lansat aplicaţii maliţioase, din mai 2018 până în septembrie 2020, având ca ţintă aplicaţii pentru criptomonede.

Separat, un cetăţean canadiano-american a pledat vinovat pentru spălarea unei părţi din banii hackerilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img