spot_img
5.2 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăAnalize28 de intelectuali germani, apel către cancelarul Scholz: Nu furnizați arme Ucrainei!

28 de intelectuali germani, apel către cancelarul Scholz: Nu furnizați arme Ucrainei!

-

Celebrități precum feminista Alice Schwarzer, scriitoarea Martin Walser și jurnalistul științific Ranga Yogeshwar au făcut apel într-o scrisoare deschisă către cancelarul Olaf Scholz (SPD) să nu livreze mai multe arme grele Ucrainei, scrie Ziarul Românesc. din. Germania

Semnatarii scriu în scrisoarea, aflată la dispoziția Agenției de presă germană, că președintelui rus Vladimir Putin nu ar trebui să primească niciun motiv pentru a extinde războiul la NATO. Ei avertizează asupra pericolului unui al treilea război mondial.

- Advertisement -

Printre cei 28 de primi semnatari se numără autorul Alexander Kluge, filozoful dreptului Reinhard Merkel, cântărețul Reinhard Mey, artiștii de cabaret Gerhard Polt și Dieter Nuhr, actorii Lars Eidinger și Edgar Selge și scriitorul Juli Zeh.

Bundestag-ul a aprobat joi livrarea de arme grele Ucrainei cu o mare majoritate. Spre deosebire de mulți critici, care îl acuză pe Scholz că ezită, semnatarii scrisorii își exprimă sprijinul pentru faptul că cancelarul a făcut tot posibilul pentru a împiedica escaladarea războiului din Ucraina în al treilea război mondial. 

- Advertisement -

„Sperăm așadar că vă veți aminti poziția inițială și că nu veți furniza, direct sau indirect, mai multe arme grele Ucrainei. Dimpotrivă, vă îndemnăm să faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă asigura că se ajunge la încetarea focului de îndată ce poate posibil; la un compromis pe care ambele părți îl pot accepta.”

Semnatarii subliniază că Putin a încălcat legea internațională atacând Ucraina. Totuși, acest lucru nu justifică „asumarea riscului ca acest război să devină un conflict nuclear”. Livrarea unor cantități mari de arme grele ar putea face Germania să devină parte a războiului. „Un contraatac rusesc ar putea declanșa atunci cazul pentru asistență în temeiul tratatului NATO și, prin urmare, pericolul imediat al unui război mondial”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img