spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăArmata24 de rachete americane de croazieră Tomahawk aduse în România? Informația lansată...

24 de rachete americane de croazieră Tomahawk aduse în România? Informația lansată de vice-ministrul rus al afacerilor externe

-

Eventualitatea desfășurării pe teritoriul României a 24 de rachete americane de croazieră ”Tomahawk” este acum reală, a declarat Serghei Riabkov, Vice-ministrul rus al afacerilor externe , într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia-24 conform Vesti din Rusia.

- Reclama -

CITIȚI ȘI: Rachetele rusești care țintesc exclusiv România: Baza pentru a-l omorî pe Putin la Soci

”Ipotetic vorbind, nu putem închide ochii la ceea ce, în cel mai rău scenariu, ar putea însemna apariția chiar acum la sol a 24 de rachete ”Tomahawk” în variantă nucleară. Când vor fi ele aduse de americani, nu știu, dar o asemenea eventualitate există deja pentru desfășurarea în România”, a spus diplomatul.

”Când în Polonia sistemele de apărare aeriană Aegis Ashore vor fi amplasate, lor li se vor mai adăuga alte 24. Reies 48 de bucăți, cu o rază însumată de acțiune de 2500 de kilometri”, a adăugat vice-ministrul, citat de agențiile de presă. ”Trasați cu compasul pe hârtie raza și veți observa ce regiuni din Federația Rusă intră în zona de acoperire a acestor rachete”, a continuat diplomatul.

Comentând esența pretențiilor Rusiei față de Statele Unite în privința Tratatul INF (privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune), Riabkov a spus că sistemele Aegis Eshor, ale căror elemente sunt deja instalate în România, pot fi echipate cu rachete balistice de atac clasa ”sol-sol” (în speță, Tomahawk-uri – n.r.).

De asemenea, Riabkov a subliniat că Moscova nu poate ignora o astfel de amenințare. ”Nu putem lua de bună ce spun americanii, că acum nu intenționează să desfășoare astfel de mijloace în sistemele Aagis Ashore”, a concluzionat oficialul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img