spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăJustitie23 de persoane ACHITATE DEFINITIV într-un dosar făcut de DNA

23 de persoane ACHITATE DEFINITIV într-un dosar făcut de DNA

-

Un număr de 23 de persoane, trimise în judecată de DNA Alba Iulia pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu, au fost achitate, joi, pentru că fapta lor nu mai este prevăzută de legea penală ca urmare a deciziei CCR. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

- Reclama -

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că 23 de persoane, trimise în judecată de DNA Alba Iulia pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu au fost achitate, decizia instanţei fiind definitivă.

„Partea vătămată în acest dosar este Banca Comercială Română care reclamă un prejudiciu de peste 11 milioane de euro. Prejudiciul şi latura civilă au rămas nesoluţionate şi pot fi lămurite la instanţa civilă”, potrivit lui Cosmin Muntean.

În cazul a patru inculpaţi, acuzaţi în acest dosar de spălare de bani, s-a dispus rejudecarea cauzei la Tribunalul Alba. Între cei 27 de inculpaţi se numără foşti angajaţi ai BCR Sucursala Alba Iulia şi oameni de afaceri.

Achitarea inculpaţilor are la bază decizia CCR din iunie 2016, conform căreia infracţiunea de abuz în serviciu nu se mai pedepseşte penal dacă nu se încalcă o normă legală principală – o lege sau ordonanţă.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA Alba Iulia, în perioada 2004-2010, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, mai mulţi inculpaţi, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu cu prilejul activităţilor de aprobare a creditelor şi/sau tragerii sumelor de bani aprobate în ceea ce priveşte firmele administrate sau reprezentate de ceilalţi inculpaţi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img