spot_img
27.5 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăDezvaluiri21 miliarde dolari au ieșit în 11 luni din firma care administrează...

21 miliarde dolari au ieșit în 11 luni din firma care administrează Fondul Proprietatea

-

Franklin Templeton, gigantul manager de fonduri care administrează în România Fondul Proprietatea, se confruntă în mod constant în ultimii şase ani cu ieşirile masive de capital, în contextul în care în primele 11 luni din 2019 investitori au retras circa 21 miliarde dolari din fondurile managerului. Potrivit FT, Franklin Templeton a înregistrat mai multe ieşiri de capital decât orice alt manager de fondurui din SUA în 2019, conform datelor agregate de grupul de cercetare Morningstar, scrie Ziarul Financiar.

Investitorii au retras circa 21 miliarde dolari din fondurile mutuale ale companiei şi din ETF-urile (n.red: fonduri care se tranzacţionează) Franklin Templeton în primele 11 luni ale anului trecut, adică 430 milioane dolari pe săptămână.

Ieşirile de capital reprezintă o constantă într-un şir lung de investitori care îşi retrag banii din 2014 până în prezent. La finalul lunii noiembrie 2019, Franklin Templeton gestiona active de 692 miliarde dolari.

Totalul activelor gestionate a scăzut cu un sfert în ultimii cinci ani, în ciuda randamnetelor bune din piaţă – care au reuşit să mascheze parţial ieşirile de capital.

În România, Franklin Templeton este manager la Fondul Proprietatea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img