2 primari din Mehedinți trecuți la PNL au cumpărat anti COVID de la „Baronul” contractelor cu Complexurile Energetice din subordinea șefului PNL Mehedinți, Ministrul Economiei

0
100

Doi primari din Mehedinți, PSD-iști refugiați la PNL, au făcut cumpărături identice anti-COVID de câte 70.000 euro, de la „baronul” contractelor cu Complexurile Energetice.În 6 și 14 mai, cei doi primari au achiziționat aceleași echipamente de protecție anti-Covid, la prețuri supraevaluate, de la Gamiatricos Com SRL, o firmă abonată la contracte publice, dezvăluie Libertatea.

Complexurile energetice sunt în subordinea Ministrului Economiei, Virgil Popescu, șeful PNL Mehedinți.

CE SUSȚINE LIBERTATEA:

Constantin Trușcă și Lucian Coandă, primari în Șimian, respectiv Bâcleș, două comune din județul Mehedinți, sunt gemenii unui destin politic și ai mai multor achiziții publice.  Ei au cumpărat fără licitație: 6 mai: ”gel igienizant pentru mâini cu alcool 70%” în valoare de 27.956 euro X 2 6 mai: ”măști protecție de unică folosință” în valoare de 27.956 euro X 2 14 mai: ”tunel de decontaminare” în valoare de 14.684 euro X 2 Total: 70.596 euro X 2 Coiculescu, preferatul contractelor publice Gamiatricos Com SRL, compania de la care s-au cumpărat produsele, este deținută de Gheorghe Coiculescu, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Gorj. Atât firma, cât și patronul au fost puși sub acuzare pentru evaziune fiscală. 

Libertatea a contactat firma pentru a cere mai multe detalii despre echipamentele anti-COVID. Directorul comercial a refuzat să ofere detalii. Coiculescu a avut zeci de contracte cu Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, precum și alte instituții aflate sub Ministerul Economiei și al Energiei. Printre clienții firmei se mai numără Compania Națională de Căi Ferate, Compania Națională a Uraniului sau Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București. 

INTEGRAL DEZVĂLUIRILE LIBERTATEA