spot_img
21.1 C
București
luni, iulie 1, 2024
AcasăAnalizeCombaterea crizei demografice, prioritate a Gabrielei Firea

Combaterea crizei demografice, prioritate a Gabrielei Firea

-

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Mun. București

- Reclama -

Executat de Flux 24 Media Communications

- Advertisement -

CMF 21240002

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, susţine că pentru combaterea crizei demografice, dacă va câştiga un nou mandat de primar general, va sprijini tinerii care devin părinţi prin diverse programe şi proiecte şi va asigura mai multe locuri în creşe şi grădiniţe moderne.

- Advertisement -

„Am investit peste 40 de milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea spitalelor şi a maternităţilor „Panait Sârbu” – Giuleşti, Filantropia, Cantacuzino. În Capitală, avem nevoie de noi clădiri pentru maternităţi, în toate sectoarele. O maternitate nouă se construieşte în Sectorul 4. Vom relua programul pentru susţinerea cuplurilor infertile din Capitală, iar împreună cu primarii de sectoare vom continua construcţia de creşe şi grădiniţe. Capitala trece printr-o criză demografică fără precedent! Avem o scădere cu peste 24% a numărului de copii născuţi. Anul trecut, au venit pe lume doar circa 14.900 de bebeluşi, faţă de peste 19.600 în anul 2019. Este dramatic pentru oraş şi, în general, pentru ţară”, a scris Firea, joi, pe Facebook.

Potrivit acesteia, tinerii au nevoie să fie sprijiniţi să aducă pe lume un copil sau mai mulţi în siguranţă şi să li se asigure copiilor condiţii moderne de creştere şi educare.

„Am participat la demararea lucrărilor pentru o nouă maternitate în Sectorul 4 al Capitalei, în curtea Spitalului de Urgenţă ‘Sf. Ioan’. (…) Una dintre priorităţile după câştigarea noului mandat de primar general, alături de colegii primari de sectoare, este să venim în sprijinul tinerilor care devin părinţi cu programe şi proiecte pentru copii, mai multe locuri în creşe şi grădiniţe moderne. De asemenea, este important pentru mine să pot relua programul sistat de actualul primar general prin care sunt sprijinite cuplurile infertile cu suma necesară tratamentului medical pentru fertilizare in vitro. S-au născut peste 800 de copii doar în programul iniţiat de mine în Bucureşti”, a adăugat Firea.

Ea a mărturisit că a fost emoţionată să întâlnească, întâmplător, la vizita pe şantierul noii maternităţi, pe mama primului copil născut datorită acestui program. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img