spot_img
13.6 C
București
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăALEGERI 20201907 VARIANTA 2020. BĂTĂLIA PENTRU 1000 HA DE PĂȘUNE/200 de bistrițeni au...

1907 VARIANTA 2020. BĂTĂLIA PENTRU 1000 HA DE PĂȘUNE/200 de bistrițeni au luat cu asalt sedința unui Consiliu Local cerând capul consilierilor PNL

-

Zeci de neposeni și feldrihani au luat cu asalt sala de ședințe a Consiliului Local din Feldru, județul Bistrița, cerând demisia unor consilieri locali din PNL. La mijloc sunt peste 1000 de hectare de pășuni împădurite. Scandalul a izbucnit în mijlocul ședinței de Consiliu Local din 28 decembrie 2020, unde majoritatea o formează opt consilieri PNL, scrie Observatorul de Bistrița.

- Advertisement -

În jur de 150-200 de persoane au luat cu asalt sala de ședințe, cerând demisia consilierilor liberali.

Conform propolitica.ro,oamenii cer mai multor consilieri locali să explice ce se întâmplă cu pășunile împădurite ale comunei, pășuni ce ar urma să fie trecute în administrarea Ocolului Silvic al comunei Feldru. 

- Advertisement -

Trecerea acestor păduri în administrarea OS Feldru ar fi urmat să fie făcut prin intermediul unui proiect de hotărâre supus votului aleșilor din această comună. Cu toate acestea, oamenii nu vor să se întâmple acest lucru și au acuzat Executivul primăriei de interese economice de grup pentru acest proiect de hotărâre.

Din primele informații culese de la fața locului, povestea sună în felul următor: Ocolul Silvic Feldru administrează cam 7.000 de hectare de pădure , parte din ele și în județul Suceava, fapt despre care am mai scris. Situația însă poate să se schimbe, asta, pentru că, orașul Năsăud, vrea să retragă din administrarea OS Feldru cam 1.100 de hectare, fapt ce ar pune în pericol existența ocolului silvic ca entitate de administrare a fondului forestier. Concert, singura variantă pentru a merge mai departe ar fi trecerea celor peste 1363 de pășuni împădurite în administrarea acestui ocol, intenție dezavuată de proprietarii de animale din Nepos și Feldru. Și, pentru că, în jurul acestor pășuni nu vorbim de primul scandal, altele având loc în 2015, oamenii au explodat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img